Autorijles: autorijschool kiezen

15 juni 2017
 Categorieën: Privélessen, Blog

Delen

Voordat u besluit om rijlessen te gaan nemen dient u eerst een geschikte rijschool te kiezen. Hiervoor kunt u op het internet gaan rondkijken. Maar u kunt ook eens rondvragen in uw vrienden- en kennissenkring naar hun ervaringen met rijscholen. Ook kunt u bij verschillende rijscholen informatie gaan opvragen. Vaak beschikken de meeste rijscholen wel over een (online)folder waar informatie te vinden is. Of typ de naam van de rijschool in bij een zoekmachine. Het kan zeker mogelijk zijn dat er recensies over de autorijschool op internet staan. Maakt het vinden van een geschikte rijschool makkelijker. Na enig onderzoek te hebben gepleegd kunt u overgaan tot een afspraak maken voor uw eerste rijles. 


De eerste rijles

Voor de meesten is dit erg spannend, maar de rij-instructeur zal u op uw gemak stellen. En indien u erg onzeker bent en in de drukke stad rijden eng vind, vraag dan om eerst in een rustige omgeving te mogen rijden. Klikt het van beide kanten en voelt u zich goed op uw gemak bij de rij-instructeur, dan kunt u overgaan tot het maken van afspraken.  Tijdens de eerste rijles kijkt de rijinstructeur hoeveel rijlessen u nodig heeft. Samen met de rij-instructeur bespreekt u de verdere gang van zaken, het totale pakket wat u nodig heeft, de wijze van betalen en het ondertekenen van een rijles overeenkomst.  Vaak hebben rijscholen kan en klare pakketten voor aantrekkelijke prijzen. Vaak is dit ook inclusief afrijden en een eventuele herkansing. Ook een tussentijdse toets kan in een pakket zitten. Maar gewoon per les betalen is ook mogelijk.  Maak in ieder geval duidelijke afspraken en zorg dat deze afspraken ook op papier staan! 


Afrijden

Als u uw auto theorie succesvol afgerond heeft en uw rij-instructeur van mening is dat u er klaar voor bent om af te rijden, zal het rijexamen voor u aangevraagd worden. Natuurlijk erg spannend allemaal! Uw rij-instructeur zal u goed voorbereid laten afrijden. Voor het afrijden kunt u een tussentijdse toets doen. Aan de hand van deze toets kan de rij-instructeur zien bij welke punten u meer begeleiding nodig heeft. Ook kan het nodig zijn dat u wat extra rijlessen bij uw rijschool neemt. Zo is de kans groter dat u uw rijbewijs in 1 keer haalt. Vaak is het ook mogelijk dat uw gaat afrijden in de lesauto waarmee u altijd rijles heeft gehad. Dit is fijn omdat u de auto naar alle waarschijnlijkheid goed kent. Het geeft toch een stukje zelfvertrouwen. Meestal duurt afrijden ongeveer een uur en u weet direct of u geslaagd bent of niet.

Kijk voor een rijschool met een voortreffelijke slagingspercentage bij Autorijschool VOC/Verkeersschool Van Oyen