De juiste rijschool kiezen

1 augustus 2019
 Categorieën: Privélessen, Blog

Delen

Ben jij bijna 16.5 jaar, dan kun jij binnenkort beginnen met jouw rijlessen. De meeste rijscholen hebben een wachtlijst, dus het is verstandig om jezelf op tijd in te schrijven, zodat je kunt beginnen met jouw eerste rijles zodra je 16.5 jaar bent.

Rijschool kiezen

Het kiezen van een rijschool lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Het is belangrijk dat jij kiest voor een rijschool (instructeur) die bij jou past. Jij moet jezelf prettig voelen bij de instructeur. Als jij jezelf kan zijn, kan je ontspannen en pas dan kan jij goed leren auto rijden. Maar hoe vind je nou de perfect rijschool voor jou? Vraag eens aan vrienden of familieleden bij wie zij gelest hebben en wat hun ervaringen met die rijschool waren. Wellicht dat er op deze manier een aantal rijscholen afvallen of juist naar voren komen. Als jij nog een aantal rijscholen over hebt waar je niet uit kunt kiezen, kan je bij deze rijscholen een proefles aanvragen. Tijdens de proefles maak je kennis met de instructeur en kan jij aanvoelen of je wel of geen klik met hem of haar hebt. Waarschijnlijk kan je na de proeflessen wel een keuze maken. Vraag eens een proefles aan in Rijschool Stad van de Zon.

Regels omtrent rijlessen en afrijden

Op de dag dat jij 16.5 jaar wordt, mag jij jouw autorijles doen. Dit is een speciale gebeurtenis die je niet snel meer zal vergeten. Nagenoeg iedereen vindt dit geweldig en zou het liefst gelijk een tweede les doen. Als jij 17 jaar geworden bent, mag jij afrijden. Dit is iets wat heel vaak voorkomt. Veel jongeren hebben voor hun 18e verjaardag al hun rijbewijs. Zij mogen dan echter nog niet alleen in een auto rijden. Zij mogen dit alleen onder begeleiding van een coach. Een coach is iemand die meerderjarig is en zelf ook in het bezit is van een geldig rijbewijs. Vanaf de dag dat jij 18 jaar bent, mag je helemaal alleen in een auto rijden.

Kosten rijbewijs halen

Er is geen vast bedrag te noemen voor het behalen van jouw rijbewijs. Dit hangt natuurlijk helemaal af van hoeveel lessen jij nodig hebt en hoeveel keer jij examen moet doen. Tijdens jouw proefles kan de instructeur een inschatting maken over het aantal lessen dat hij of zij verwacht dat jij nodig hebt. De meeste rijscholen bieden lespakketten aan. Deze bestaan uit een x-aantal lessen en een keer afrijden. Als de instructeur een inschatting heeft gemaakt, kan jij dus heel eenvoudig het lespakket kiezen wat daarbij het beste aansluit.